Etter 30 år som kjøkkensjef overfører Bent Stiansen nå eierskapet til datteren Natascha. I podkast-episoden forteller Bent Stiansen om den rørende overgangen da han offentliggjorde at Natascha blir eneeier.
Lytt her: Apple Podcasts – Spotify - Podme
– Det var stående applaus på allmøtet, sier han og legger til at ingen ansatte har sluttet etter nyheten.
Natascha har vært en del av restauranten hele sitt liv og beskriver hvor takknemlig hun er for å kunne videreføre familiebedriften. Hun mener den lange innføringen i bedriften har vært avgjørende for forståelsen hennes av virksomheten.
Bent forteller også om hvordan mottoet alltid har vært å behandle gjester som gode venner og familie. Natascha sier at hun setter stor pris på stamgjestene og historiene deres, og at hun er opptatt av å videreføre denne nære relasjonen til restaurantens faste besøkende.
Skatt og ansvar for bedriften
Bent Stiansen deler også sine tanker rundt skattepresset på norske bedriftseiere. Han beskriver hvordan skattebyrden for familiebedrifter, særlig gjennom formueskatten, kan gjøre det utfordrende å drive langsiktig.
– Det er lettere å betale skatt av penger du har tjent, enn du ikke har tjent, sier Bent og legger til at han er glad for å kunne overlate en økonomisk sunn og gjeldfri bedrift til Natascha, slik at hun kan fokusere på driften uten stor gjeldsbyrde.
En familiebedrift bygget på kjærlighet
For Stiansen-familien har gjestfrihet og kjærlighet vært kjernen i driften. Bent forklarer i episoden om hvordan mottoet alltid har vært å behandle gjester som gode venner og familie.
Natascha forteller at hun setter stor pris på stamgjestene og historiene deres, og at hun er opptatt av å videreføre denne nære relasjonen til restaurantens faste besøkende.
Bent og Natascha Stiansen er gjester i tredje sesong av NHO-podkasten «Ole Eriks». Som et oppspill NHOs Årskonferanse 8. januar slippes det nye episoder hver onsdag fram mot jul.
Hør alle episodene her.
* Artikkelen er delvis KI-generert, men kvalitetssikret av NHO