Smag & behag: Rekruttering

Publisert

Hans Petter Klemmetsen, Smag & Behag. Foto: @Erling Slyngstad

Kokkemangel har aldri vært et problem for restauranten Smag & Behag. Ved å hele tiden ta inn nok lærlinger, har bedriften aldri opplevd problemer med å rekruttere.

Smag & behag har restauranter i Kristiansand og i Grimstad. Spisestedene er kjent for høy matkvalitet og kortreiste råvarer. Mens mange restauranter rapporterer 
om kokkemangel, forteller Hans Petter Klemmetsen i Smag & Behag at lærlingordningen har sikret ham rekruttering av dyktige kokker gjennom mer enn 20 år i bransjen. Han forteller også om et godt samarbeid med opplæringskontoret.

Restauranten er opptatt av å formalisere medarbeidernes kompetanse. Derfor legges det til rette for å utdanne servitører og vinkelnere. Klemmetsen mener det er viktig å ikke bare tenke på egen virksomhet.

– Vi må rekruttere til bransjen. Vi må jobbe med omdømme og samarbeide på tvers, sier Klemmetsen.

Bransjen kan ha et dårlig rykte. Dette skyldes blant annet åpningstider som kan gjøre det vanskelig å kombinere en yrkeskarriere som kokk med familieliv. Dette løser Smag & behag ved å tilby dagskift og kveldsskift, fri annenhver helg og muligheter til å jobbe med blant annet kursing og undervisning.

– Det skal være muligheter for å utvikle seg og kombinere jobben med et familieliv, sier Hans Petter Klemmetsen.

Andre gode bedriftseksempler:

Ramsvik
Gjensidige Forsikring
Inission
Toyota Sulland Hamar