Smag & behag har restauranter i Kristiansand og i Grimstad. Spisestedene er kjent for høy matkvalitet og kortreiste råvarer. Mens mange restauranter rapporterer
om kokkemangel, forteller Hans Petter Klemmetsen i Smag & Behag at lærlingordningen har sikret ham rekruttering av dyktige kokker gjennom mer enn 20 år i bransjen. Han forteller også om et godt samarbeid med opplæringskontoret.
Restauranten er opptatt av å formalisere medarbeidernes kompetanse. Derfor legges det til rette for å utdanne servitører og vinkelnere. Klemmetsen mener det er viktig å ikke bare tenke på egen virksomhet.
– Vi må rekruttere til bransjen. Vi må jobbe med omdømme og samarbeide på tvers, sier Klemmetsen.
Bransjen kan ha et dårlig rykte. Dette skyldes blant annet åpningstider som kan gjøre det vanskelig å kombinere en yrkeskarriere som kokk med familieliv. Dette løser Smag & behag ved å tilby dagskift og kveldsskift, fri annenhver helg og muligheter til å jobbe med blant annet kursing og undervisning.
– Det skal være muligheter for å utvikle seg og kombinere jobben med et familieliv, sier Hans Petter Klemmetsen.
Andre gode bedriftseksempler:
Ramsvik
Gjensidige Forsikring
Inission
Toyota Sulland Hamar