Positive endringer i revidert nasjonalbudsjett

Publisert

Helene Frihammer, regiondirektør NHO Vestland

Regjeringen og SV ble denne uken enige om revidert nasjonalbudsjett. En boligpakke på 3 milliarder og økt satsing på flytende havvind er positive nyheter for næringslivet i vest.

Byggenæringen har lenge etterlyst tiltak mot krisen i bransjen. Fallende aktivitet gjør at bransjen nå frykter at viktig kompetanse nå skal forsvinne fra næringen.

NHO Vestland er fornøyd med at det nå er enighet om en boligpakke som skal få fart på boligbyggingen. 3 milliarder kroner skal blant annet brukes på økte utlånsrammer for Husbanken, bygging av flere studentboliger og energieffektivisering.

Det er også bevilget penger til en havvindsatsing for å elektrifisere plattformer.

- Elektrifisering av industrien på Vestlandet er avgjørende for at Norge skal kunne klare å nå klimamålene. Økt satsing på havvindutbygging vil være et viktig skritt for å kutte utslipp, sier Helene Frihammer.

- Samtidig er vi skuffet over at Stortinget ikke sørger for medfinansiering til å fortsette satsingen på hurtigbåter med nullutslippsteknologi. Som følge av dette har Vestland fylkeskommune nå avlyst anbudet for nye hurtigbåter med nullutslippsteknologi mellom Bergen, Nordfjord og Sogn/Flåm, sier Helene Frihammer.