Fikk drømmejobben på speed-date i Bergen
På jobbsøkerdagen ble 24 bedrifter, 200 ledige jobber og nesten 150 arbeidssøkere matchet. Det ble suksess og full klaff.
På jobbsøkerdagen ble 24 bedrifter, 200 ledige jobber og nesten 150 arbeidssøkere matchet. Det ble suksess og full klaff.
-Helt klart terningkast 6!
Dette gjør vi gjerne igjen. Ordene kommer fra Silje Sandnes som er HR-ansvarlige hos Bien Restauranter i Bergen.
Hun er en av bedriftene som møttes på hotel Opus XVI denne uken.
Etter endt jobbmesse hadde Silje hele syv kandidater som hun nå følger opp, med ambisjoner om fast ansettelse for flere av dem.
Jobbsøkerdagen er et samarbeid mellom NAV, NHO Reiseliv og NHO Vestlandet.
Bakgrunnen for arrangement personellmangel i nærmest alle bransjer innenfor reiselivet.
En rekrutteringsdag med et mål om å koble jobbsøkere med våre medlemmer, og samtidig en måte å vise frem alle de gode mulighetene bransjen tilbyr. Blant annet er det stort behov for kokker og servitører, i tillegg til andre spennende stillinger.
Gjennom dagen hadde de 24 ulike bedriftene samlet opp en rekke CVer og gjennomført mange gode speed-intervjuer.
Nesten 200 ulike jobbsøkere var innom på speed-intervju i løpet av dagen.
Flere fikk også tilbud om jobb i løpet av dagen.
Prøverjobber allerede denne uken
Silje Sandes i Bien Restauranter innrømmer at hun var skeptisk i forkant.
- Jeg hadde lave forventinger og synes dette var et merkelig konsept.
I dag er jeg positivt overrasket og veldig glad for at jeg akkurat nå følger opp de syv interesserte som vi hadde gode intervjuer med.
De første skal prøvejobbe hos oss allerede i morgen, forteller Silje.
For oss som arbeidsgiver er det viktig at oppfølgningen nå er tett og god. Vi må sikre at disse raskt og effektivt kan komme inn i aktivt arbeid. Da må systemet rundt ha kapasitet for å sikre dette, legger hun til.
Det mest rørende for Silje Sandes var likevel den ukrainske kokken som kom innom hennes bord helt på slutten av dagen.
Med sitt ukrainske pass hadde informasjon om jobbmessen nådd hotellet der han bodde. Nå kom han med håp om å kunne få en mer normalisert hverdag.
- Dersom vi som arbeidsgiver kan bidra til å kunne gi trygghet i livet og en meningsfull hverdag, er dette noe vi ønsker å legge til rette for. Det er fint og meningsfullt å være med på, avslutter Sandnes.
Åpner for flere arrangement
- For reiselivsbedriftene er dette starten på gjenreisningen. Med lav arbeidsledighet og færre sesongarebeidere enn tidligere, er det nå avgjørende at vi kan tilrettelegge for at de som står utenfor arbeidslivet kommer i kontakt med arbeidsgivere. Enten dette er flyktninger eller andre som står utenfor arbeidslivet må ser nærmere på hvordan vi sammen med gode samarbeidspartnere kan sikre at dette gjøres på en effektig og god måte, sier regiondirektør Helene Frihammer i NHO Vestlandet.