Feir kvinnedagen med oss
![](/contentassets/486abc1ab6324edaaa658117f9a67fab/kvinns2.jpg?width=1160)
Kvinnedagen: Kvinnehelse nedprioriteres og kvinner investerer for lite - hvordan snur vi trenden?
Start dagen med et forfriskende morgenbad i Byfjorden, etterfulgt av en frokost med sterke stemmer og viktige refleksjoner. Vi setter fokus på skjevheter i investeringer i kvinnehelse og hvordan vi kan få flere kvinner til å ta plass i finansverdenen.
Arrangementet er selvsagt åpent for både kvinner og menn.
Kickstart dagen med kaffe, bad og badstu
Bli med oss på en kraft-frokost som starter med et bad i Byfjorden på BI-stranden fra kl. 07:00. Vi serverer rykende varm kaffe i forkant og vil sette "Bergensrekord" i damer som hopper (eller vasser) i sjøen samtidig.
Fra kl. 08:00 er det klart for mingling og frokost. Etterpå serverer vi engasjerende innlegg om skjevheter i investeringer i kvinnehelse, hvordan vi kan få enda flere kvinner til å investere i helse og generelt. Du møter inspirerende rollemodeller, og vi legger inn passende pauser til refleksjoner og nettverking.
Visste du forresten at menn eier 80% av verdiene på Oslo Børs? Husk "The golden Rule": Whoever owns the gold - rules. Kan det hende det er en sammenheng mellom skjevheter i kvinnehelse og at det er så lite kapital på kvinners hender?
Årets kvinnelige gründer
Vi kårer "Årets kvinnelige gründer". Prisen er tjenester verdt 200 000 kroner fra design- og digitalbyrået Cure. I fjor vant Therese Østervold Storebø fra Feddie Ocean Distillery. Hvem blir årets vinner?
Programmet oppdateres fortløpende!
Helse for alle? Ikke hvis du er kvinne
Madeleine Bjørnestad Røed er ikke bare en prisbelønt gründer bak investeringsappen Stackxme – hun er en svært innflytelsesrike stemme innen økonomi, teknologi og helse. Som en populær foredragsholder, en maktfaktor på sosiale medier og initiativtakeren bak Kvinnehelsepartiet, tar hun kampen for en av de største blindsonene i forskningsverdenen: kvinnehelse.
Visste du at det brukes dobbelt så mye penger på forskning på sykdommer som rammer menn, sammenlignet med sykdommer som primært rammer kvinner? Hvorfor er det slik? Og viktigst av alt – hva skal til for å endre det?
Madeleine har satt kvinnehelse på agendaen med kraft, engasjement og tyngde. Hun utfordrer politikere, forskere og investorer til å prioritere et felt som altfor lenge har blitt ignorert.
Tabuet må bort: Overgangsalder og jobb må snakkes om!
Professor Silje Mæland er en fremtredende forsker ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin, Universitetet i Bergen og Driv - senter for kvinnehelseforskning. Med en skarp vitenskapelig tilnærming og et engasjement for samfunnsnyttig forskning, har hun satt sitt preg på feltet, særlig innen sykefravær, arbeidsevne og retur til jobb.
I tillegg til sitt forskningsarbeid er Mæland en ettertraktet formidler og leder for Nasjonalt fagråd for arbeid og helse, der hun bidrar til å omsette forskning til praktiske løsninger som styrker både arbeidstakere og arbeidsliv.
Mæland er også en forkjemper for kvinnehelse, der hun utforsker hvordan overgangsalderen påvirker arbeidslivet – et tema som lenge har vært underkommunisert i forskning og politikk. Ved å kombinere både kvalitative og kvantitative metoder, gir hun dyptpløyende innsikt som har påvirket nasjonal helse- og velferdspolitikk.
Dette arrangementet gjennomføres i samarbeid med: