Matpartner AS er månedens bedrift!

Publisert

Regiondirektør, Guro Angell Gimse og administrerende direktør, Christian Cappelen.

Matpartner AS er månedens bedrift for mai! Fra deres lokaler på Hofstad i Melhus kommune, produseres supper, sauser og annen mat, av høy kvalitet, til hele landet. Vi møtte administrerende direktør, Christian Cappelen for en prat og en tur rundt på anlegget.

-Her produserer vi mat på den samme måten som du gjør hjemme, bare på industriell skala, sier Cappelen.

 

Han forteller at Matpartner ble startet i 1997, og da med mål om å gjøre hverdagen enklere for kokker og restauranter gjennom å kunne levere «ferdige» sauser/baser til dem. I dag har likevel bedriften endret seg.

 

-I dag retter vi oss primært mot forbrukermarkedet. Vi produserer supper, sauser og ferdigretter som selges i både Rema 1000, Coop og NorgesGruppen sine butikker.

 

Minst mulig tilsetningsstoffer

 

-Vårt mål er å produsere mat med minst mulig bruk av tilsetningsstoffer, sier Cappelen.

 

Cappelen mener mange har en feil oppfattelse av ferdigretter, og at deres bruk at tilsetningsstoffer er veldig lav.

 

-Vi lager 230 produkter her, og omtrent 10,5 millioner måltider i året, det gjør vi gjennom bruk av utvalgte råvarer.

 

Han sier at visjonen til bedriften er å overraske lidenskapelige matelskere, og at dette også setter krav til kvalitet i maten de leverer.

 

-Vi sikrer oss gode råvarer, og kombinerer dette med en solid mattrygghet, det fører også til kvalitet i produktene.

 

Bærekraft og en bedrift i vekst

 

Cappelen forteller at bedriften har betydelige mål om vekst fremover, og at forventningen er å doble virksomheten innen 10 år. Samtidig peker han på at dette må skje på en bærekraftig måte.

 

-For vår del er problemet at langsiktige investeringer krever langsiktige avtaler, i dag mangler det en sammenheng mellom kravene som blir stilt, og muligheten bedrifter har for å ta slike investeringer.

 

Han forteller videre at bedriften gjør, og har gjort, flere ting som har bidratt til å løfte bærekraftperspektivet, uten at dette nødvendigvis kalles bærekraft.

 

-For eksempel reduserte vi størrelsen på posene våre med 2,5 cm. Dette sparte 2,5 tonn plast i året.

 

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Guro Angell Gimse, sier Matpartner er viktig aktør i trøndersk videreforedling av mat. 

 

-Matpartner er en bedrift som setter trøndersk videreforedling av mat på agendaen. Omkring 60 ansatte produserer 10,5 millioner måltider i året, det vitner om en bedrift som satser. Jeg gleder meg til å følge Matpartner på deres vei videre."