Holt har vært en del av selskapet siden 2019, og mener Folkeinvests interne arbeid har vært avgjørende for deres suksess eksternt.
- Å ha tillit til hverandre og gi ansvar tidlig, dette er kriterier som må være til stede internt for at vi skal lykkes eksternt. Vår gjennomføringsevne er også et resultat av dette. Vi har bygget Folkeinvest sten på sten på sten. Det finnes ingen snarveier til målet.
Nå kommer kvinnene på banen
For Folkeinvest er det et viktig mål at aksjemarkedet i større grad skal reflektere demografien i befolkningen generelt. Fra 2020 til 2021 vokste andelene kvinnelige folkeinvestorer med 270 prosent. Engasjementet øker hos både Amalie og Øyvind når temaet kommer på banen:
- Hvorfor er det vanskeligere å investere hvis du er kvinne? Hvorfor er det vanskeligere å investere dersom du ikke har 500 000 i fri kapital? Dette er spørsmål det er betimelig å gjøre seg noen tanker rundt, sier Amalie.
Øyvind mener det er positivt for utviklingen i aksjemarkedet at andelen kvinnelige investorer nå øker.
- Det er ganske godt dokumentert at kvinner er mer forsiktige, sprer investeringene litt mer, og er litt mer tilbakeholden på beløpene. Og global statistikk viser at det gir vel så god effekt. Det synes jeg vi ikke trenger å skjule. Men da må de på banen der det skjer.
Han illustrerer dette med et typisk eksempel han ofte har erfart.
- Hvis jeg tipser en familie om Folkeinvest, og en måned senere ser at de har investert 5000 kroner i et selskap; hvem har da gjort det? Det er typisk mannen i familien, og gjerne under eget navn, som gjør at dersom investeringen tar av og de skiller seg, så får han hele avkastningen på en investering gjort av fellesøkonomien. Hvorfor er det slik? Kvinnene svarer gjerne at «det er jo han som styrer økonomien». Og det må vi få gjort noe med.