Felles innsats for et mer inkluderende og likestilt arbeidsliv: — Imponert over næringslivet i Nordland

Publisert

På regjeringens nasjonale likestillingskonferanse: Likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon, kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, regiondirektør i NHO Nordland Hans Christian Hansson og regionleder i LO Trøndelag Kristian Tangen. Foto: Bufdir

NHO-bedriftene i Nordland tar hver dag viktige steg for et mer inkluderende og likestilt arbeidsliv. — Selv om vi fortsatt har en vei å gå, er det mange seiere å feire, sier regiondirektør Hans Christian Hansson i NHO Nordland.

På en viktig dag tilegnet kvinners rettigheter og likestilling, ønsker NHO Nordland å løfte frem betydningen av et likestilt arbeidsliv.

Vår egen regiondirektør, Hans Christian Hansson, deltok tidligere denne uken på regjeringens nasjonale likestillingskonferanse på Nasjonalmuseet i Oslo, hvor han løftet frem bedrifter i Nordland som eksempler på god praksis.

— Det er utrolig inspirerende å se hvordan våre medlemsbedrifter tar tak i likestillingsutfordringene — eller rettere sagt mulighetene, ikke bare når det gjelder kjønn, men også i bredere forstand. Vi ser virkninger av deres arbeid på mange plan, noe som bidrar til et mer inkluderende arbeidsliv og gode arbeidsmiljøer ute i virksomhetene, sier Hansson.

Tett samarbeid avgjørende

Regiondirektøren deltok blant annet i en panelsamtale med likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon, kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery og LOs Kristian Tangen. Også næringsminister Jan Christian Vestre var tilstede på toppmøtet i hovedstaden.

Konferansen belyste betydningen av tett samarbeid mellom alle aktører, fra offentlig sektor til private bedrifter og organisasjoner. Flere eksempler på vellykket lokalt likestillingsarbeid og verdifull erfaringsdeling understreket at godt og tillitsfullt samarbeid er nøkkelen til fremgang.

Hansson trakk blant annet frem medlemsbedriften NorLense på Fiskebøl i Hadsel, som under ledelse av administrerende direktør Veslemøy E. Ellinggard har tatt spennende og innovative steg for å ansette kolleger som kanskje har manglet både språkkunnskaper og formell kompetanse.

Bedriften har imidlertid anstrengt seg for å legge til rette og bygge hver enkelt medarbeider, og høstet ytterst vellykkede resultater. For få uker siden ble de kåret til Månedens bedrift av styret i NHO Nordland, blant annet på grunn av det imponerende inkluderingsarbeidet.

— Medlemmene våre i Nordland gjør en bemerkelsesverdig innsats for å inkludere dem som står utenfor arbeidslivet og bekjempe diskriminering i alle former. Denne innsatsen ble også tydeliggjort under den nasjonale likestillingskonferansen, påpeker Hansson.

Aktivt likestillingsarbeid

NHO jobber aktivt og målrettet for å fremme likestilling og inkludering i arbeidslivet. Gjennom vår tilnærming ønsker vi å sikre at ingen diskrimineres eller utelates på grunnlag av kjønn, etnisitet, funksjonsevne eller annen bakgrunn. Ved å støtte våre medlemsbedrifter i deres likestillingsarbeid, bidrar vi til et mer robust næringsliv som verdsetter mangfold og inkludering.

Som en del av vårt engasjement, gir vi medlemsbedriftene tilgang til ressurser og verktøy som støtter bedriftene i deres arbeid mot diskriminering og for likestilling. Disse ressursene er tilgjengelige for alle våre medlemmer og kan finnes på Arbinn.

For mer informasjon om NHOs arbeid med likestilling og inkludering, besøk NHOs likestillingssider.

Mer enn 60 prosent av de 2000 medlemsbedriftene i NHO Nordland har et udekket kompetansebehov, og over halvparten av virksomhetene opplevde i løpet av fjoråret at de ikke fikk rekruttert nødvendig kompetanse. Det viser NHOs kompetansebarometer, som ble lansert for få uker siden.

— Disse tallene bare understreker hvor viktig det er å inkludere hele arbeidsstyrken, sier Hans Christian Hansson.