Th. Benjaminsen AS kåret til "Månedens bedrift" i juli: – En bærebjelke

Publisert

Seniorrådgiver Lars Fredrik Martinussen deler ut prisen for månedens bedrift i juli til Johannes Benjaminsen i Th. Benjaminsen AS. Foto: Svein Spjelkavik

Under Andøydagene 2024 ble Th. Benjaminsen AS tildelt prisen for "månedens bedrift" i juli av NHO Nordland. Seniorrådgiver Lars Fredrik Martinussen sto for overrekkelsen, hvor han overrasket Johannes Benjaminsen, som representerte bedriften, med prisutdeling og blomster.

Martinussen fremhevet Th. Benjaminsen AS som en god representant for privat og lokalt næringsliv i Nordland, med en imponerende historie på over 125 år. Han trakk også frem bedriftens samfunnsanvar, evne til å tilpasse seg nye tider og bidra betydelig til lokalsamfunnet i Risøyhamn og Andøy.

– Med over 125 år historie har Th. Benjaminsen vist både god forretningsdrift, samfunnsansvar og evne til fornyelse. Bedriften har vært bærebjelke i lokalsamfunnet i Risøyhamn og i Andøy i en årrekke, og har klart å forvalte ei lang historie og tett tilknytning til Risøyhamn, samtidig som den har tilpasset seg endrede tider og satt sitt preg på samtiden.

Prisutdelingen ble godt mottatt av de om lag 180 deltakerne på arrangementet. 

Ordfører Kjell-Are Johansen i Andøy gav også blomster og gratulerte bedriften på vegne av kommunen. Foto: Svein Spjelkavik

Les hele begrunnelsen for prisutdelingen her: 

Månedens bedrift juli 2024: Th. Benjaminsen As

NHO Nordland har gleden av å utnevne Th. Benjaminsen AS til månedens bedrift i juli 2024. Utmerkelsen anerkjenner bedriften som en god representant for privat eierskap og lokalt næringsliv i Nordland. Med over 125 år historie har Th. Benjaminsen vist både god forretningsdrift, samfunnsansvar og evne til fornyelse, og har vært en bærebjelke i lokalsamfunnet i Risøyhamn og i Andøy. Bedriften har klart å forvalte en lang historie og tett tilknytning til Risøyhamn, samtidig som den har tilpasset seg endrede tider og satt sitt preg på samtiden.

En samfunnsbygger
Th. Benjaminsen er et familieeid selskap som driver blant annet havneanlegg og skipsekspedisjon, småbåthavn, transport, bolig og næringsutvikling, og handelsvirksomhet. Attpåtil er det den eldste bedriften i Risøyhamn og ble stiftet i 1896.

Familieforetaket har gjennom årene vist en sterk vilje til å investere i lokalsamfunnet og vært en viktig pådriver for utviklingen av både Risøyhamn og Andøy. Dette er vist også de senere år gjennom nye satsinger; bedriften har investert i ny dypvannskai, med bakenforliggende næringsområde, og tatt initiativ til regulering av nye arealer for bolig-, nærings- og stedsutvikling.

Med mulighet for anløp av enda større skip legger bedriften også til rette for annen virksomhet i regionen, som for eksempel torv, oppdrett og romhavn. Bedriften legger også til rette for fremtidig vekst og skaper nye muligheter for lokalsamfunnet. Med sitt utviste samfunnsansvar har Th. Benjaminsen satt sitt sterke preg på Risøyhamn gjennom mange år.

Skapervilje og –evne
Familien Benjaminsen har lang tradisjon for engasjement og nytenkning, noe som gjenspeiles i deres mange virksomheter; herunder handel, drift av privat havneanlegg og ny dypvannskai, skipsekspedisjon, transport, fôrmellager, småbåthavn, hyttefelt og utvikling av nye arealer. Femte generasjon er nå aktivt involvert i driften, og står for både videreføring av lange tradisjoner, men samtidig også nye tanker og satsinger. Dette viser en sterk organisasjonskultur kombinert med evne til å tilpasse seg endringer og skiftende tider.

Deres omfattende bidrag til lokalsamfunnet, kombinert med ambisiøse utviklingsplaner og evne til å tilpasse seg, gjør Th. Benjaminsen AS til en verdig mottaker av prisen for månedens bedrift for juli 2024.