Narvik vertsby for alpin-VM 2029: NHO Nordland og NHO Arktis gratulerer

Publisert

NHOs regiondirektører i Nord-Norge sparer ikke på lovordene til alle som har stått på for å sikre Narvik tildelingen av alpin-VM 2029. – En historisk milepæl for landsdelen, sier Sigrid Ina Simonsen og Hans Christian Hansson. Foto: Lars Fredrik Martinussen / NHO Nordland

NHO Nordland og NHO Arktis gratulerer Narvik hjerteligst med tildelingen av alpin-VM i 2029. Den historiske begivenheten markerer et stolt øyeblikk for både Narvik og hele Nord-Norge, og gir landsdelen en enestående anledning til å vise hva vi kan tilby – også på den internasjonale scenen.

Gladnyheten ble kjent tirsdag kveld, da det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde sin beslutning etter et styremøte i forkant av onsdagens FIS-kongress i Reykjavik. Der fikk Narvik tilslaget etter at de for to år siden tapte for sveitsiske Crans Montana i kampen om VM i 2027.

Regiondirektør Hans Christian Hansson i NHO Nordland er svært begeistret:

– Dette er en stor seier for Narvik og Nord-Norge. Vi er dypt imponert over innsatsen fra alle involverte – lokale ildsjeler, politikere og myndigheter, frivillige, støttespillere fra fjern og nær og ikke minst våre medlemsbedrifter og næringslivet. Dette er et bevis på hva vi kan oppnå når vi står sammen, sier han.

Regiondirektør Sigrid Ina Simonsen i NHO Arktis legger til:

– Jeg er jublende glad og kjempestolt over dem som står bak og har jobbet for dette i mange, mange år. Tildelingen viser at det nytter å ikke gi seg! Vi får nå en fantastisk mulighet til å vise frem regionen for hele verden, sier hun.

Fantastiske muligheter

Regiondirektørene mener mesterskapet i Narvik vil gi fantastiske muligheter for hele Nord-Norge. Arrangementet vil medføre betydelig aktivitet, også i årene forut, og trekke til seg både turister og investorer.

- Det vil helt åpenbart bidra til økonomisk vekst og nye arbeidsplasser. Her må vi bare se mulighetene, sier Hansson.

Simonsen tilføyer:

– Vi står overfor en unik mulighet til å bygge videre på en allerede sterk merkevare, og stoltheten og samholdet som allerede eksisterer i regionen. Jeg tror nesten ikke vi klarer å forstå hvor stor verdi det har, påpeker hun.

NHO Nordland og NHO Arktis ser frem til å støtte og samarbeide med våre medlemsbedrifter og andre involverte aktører for å gjøre alpin-VM 2029 til tidenes suksess.

– Vi ser fram til å se verdenseliten suse nedover Narvikfjellet i et helt spektakulært landskap. Her vil det skapes minner som vil vare livet ut, sier Sigrid Ina Simonsen.

– Jeg er ikke det minste i tvil om at dette vil bli en opplevelse for livet, både for utøverne,  publikum og befolkningen i nord. Gratulerer, Narvik, og gratulerer til hele Nord-Norge, sier Hans Christian Hansson.