Hildurs Urterarium i Brønnøy hedres av NHO Nordland: – En unik ambassadør for nordnorsk gjestfrihet og matkunst

Publisert

Månedens bedrift: Daglig leder Aina Solbakken ved Hildurs Urterarium fikk både diplom og blomster fra regiondirektør Hans Christian Hansson i NHO Nordland under prisoverrekkelsen i Brønnøysund nylig. Foto: Frank Bjortjønnli/Brønnøysunds Avis

Med sin enestående kombinasjon av restaurant, overnatting og urtehage har Hildurs Urterarium etablert seg som et utsøkt samlingssted sør på Helgeland. Det skortet ikke på rosen da den unike destinasjonen nylig ble kåret til «Månedens bedrift» av NHO Nordland. Regiondirektør Hans Christian Hansson hedrer bedriften for sitt imponerende bidrag til reiselivsopplevelser av høy kvalitet.

Det var på Ramtindkonferansen i Brønnøysund den familiedrevne virksomheten ble hedret med prisen for «Månedens bedrift» av Nordlands største bedriftsfellesskap.

Prisen ble overrakt av regiondirektør Hans Christian Hansson, som også hadde med seg en flott blomsteroppsats fra medlemsbedriften Brønnøy Gartneri.

Det var en stolt daglig leder Aina Solbakken som tok imot oppmerksomheten foran en fullsatt sal på den populære næringslivskonferansen.

– Hildurs Urterarium er et ypperlig eksempel på hvordan en lokal bedrift kan bidra til å løfte en hel region. Gjennom iherdig innsats og en god dose lidenskap har de bygget en sterk merkevare som etter hvert er godt kjent langt utenfor Brønnøy. Hildurs skaper opplevelser folk kan leve lenge på, både fastboende og tilreisende, sier Hansson.

NHO mener medlemsbedriften har lyktes med å forene godt vertskap med et sterkt fokus på lokale matvarer.

– Slik har teamet på Hildurs gjort seg til utmerkede ambassadører for nordnorsk gjestfrihet og matkunst, noe de fortjener rungende applaus for. De har satt en høy standard for reiselivsnæringen i området. Det er en suksessformel som krever hardt og målrettet arbeid, legger regiondirektøren til.

Imponerende arbeid med kompetansebygging

Hildurs Urterarium ble etablert i 1988 og har siden oppstarten blitt et stadig mer populært samlingspunkt på Tilrem like utenfor Brønnøysund, omgitt av vakker natur og historiske omgivelser.

Med sin flotte urtehage som inneholder alt fra maturter til medisinske urter, har de skapt et møtested i en klasse for seg selv et steinkast fra kystriksveien. Tilbudet har blitt gradvis bygget ut. I tillegg til servering, overnatting, kurs og konferanse, har de en butikk hvor blant annet egenutviklede krydderblandinger er for salg.

– Vi er også imponert over innsatsen som gjøres for utdanning, kompetansebygging og rekruttering innen serverings- og overnattingsbransjen. Dette er krevende og noe mange aktører i bransjen sliter med, men Hildurs gjør en fantastisk jobb for å bygge nye, stolte fagfolk på dette viktige feltet, påpeker Hansson.

Prisen «Månedens bedrift» tildeles av NHO Nordland til bedrifter som utmerker seg gjennom sitt bidrag til lokal jobb- og verdiskaping, samt skaper positive ringvirkninger i sine lokalsamfunn. Prisen deles ut hver måned til en bedrift blant NHOs over 2000 medlemsvirksomheter fra Andøy i nord til Bindal i sør.

PS! Har du tips om en virksomhet som fortjener å bli «Månedens bedrift»? Send en e-post til , seniorrådgiver ved NHO Nordland, på kontoret i Bodø.