Vil gi kultur- og reiselivet et løft

Publisert

Innovasjon Norge Arktis og NHO Arktis inviterer kulturlivet og reiselivet til Xn-konferansen under Festspillene i Nord-Norge.

- Det er en konferanse dedikert til å gi kunnskap og inspirasjon til alle som jobber innen kreative næringer og reiseliv, sier prosjektleder Andreas Andersen Sjøvoll og Sigrid Ina Simonsen i Innovasjon Norge Arktis og NHO Arktis.

Begge lover et bredt program som tar for seg ulike temaer innen kreative næringer og reiseliv, med et spesielt fokus på regionale næringer, nye trender og konkrete erfaringer.

- Vi vil diskutere hvordan kulturaktører, reiselivsbedrifter, offentlige instanser og andre kan samarbeide på tvers av sektorer, nivåer og geografi for å utvikle kulturtilbud, infrastruktur og involvere lokalbefolkningen, sier Simonsen.

Konferansen skal også by på historier og gode erfaringer fra kultur- og reiselivsbransjen.

- Vi ønsker å vise hvordan de har skapt unike og attraktive kulturprodukter og opplevelser som styrker destinasjonenes profil, omdømme og konkurransekraft, sier Andersen Sjøvoll.

Både reiseliv og kultur gir ringvirkninger.

- Derfor vil vi vi å vise hvordan kultur skaper attraktive lokalsamfunn for innbyggere og besøkende, med fokus på sosial inkludering, kreativitet, innovasjon, talentbevaring og kompetansestyrking – fordi begge næringer er viktig for hele samfunnet, understreker Simonsen.

Konferansen retter seg mot alle som er interessert i eller jobber med kultur og reiseliv.

- Dette blir en unik mulighet til å møte og utveksle ideer med andre som deler samme lidenskap og interesse for kultur og reiseliv. Arrangementet er kostnadsfritt, sier Andersen Sjøvoll.

Xn-Konferansen er en del av Innovasjon Norge Arktis sitt Program for kreativ næring, støttet av Troms fylkeskommune. Få også med deg konferansen "Nye utfordringer og nye muligheter" om Forsvarets planlagte investeringer samme dag.

Xn Harstad
Dato: 21. juni
Tid: Klokka 12 til 17
Sted: Thon Harstad
Inngang: meld deg på her (gratis)