Etterlyser løsning for fergene

Publisert

Foto: Robert Greiner / NHO

- Fergene i Loppabassenget trenger økt kapasitet og bedre driftssikkerhet, mener regiondirektør Sigrid Ina Simonsen i NHO Arktis.

Bakgrunnen er tilbakemeldinger fra næringslivet i regionen.

- Enkelte opplever alvorlige utfordringer på grunn av ustabile fergeavganger. Det berører både bunnlinja og gjør det vanskeligere å planlegge og drifte effektivt, sier regiondirektør Sigrid Ina Simonsen i NHO Arktis.

Sandland brygge, som driver med turistfiske, etterlyser særlig forutsigbarhet for sambandet mellom Sør-Tverrfjord/Bergsfjord og Øksfjord.

- Vi har erfart at ruten kun har én avgang hver 48. time, noe som er uholdbart for vår virksomhet. Samtidig ser vi at andre bedrifter i samme område har opptil tre daglige avganger, noe som skaper en skjev konkurransesituasjon, sier daglig leder Steinar Halvorsen.

NHOs regiondirektør mener det er helt sentralt for bosetting og vekst at næringsliv og lokalbefolkning opplever forutsigbarhet for fergerutene.

- Vi har forståelse for at tekniske problemer og andre faktorer kan påvirke fergeavgangene, men det er viktig med løsninger som sikrer at alle parter blir prioritert. NHO vil derfor aktivt følge opp denne saken i dialog med fylkeskommunen og fylkesordføreren for å sikre at alle bedrifter, uavhengig av størrelse og beliggenhet, har de samme mulighetene til å lykkes.

For spørsmål:

Sigrid Ina Simonsen
Regiondirektør i NHO Arktis
Tlf. 909 55 070