Størst økning i junitrafikken for overnattingsbedriftene i Nordland

Publisert

Wood Hotel Bodø. Foto: Wood Hotel Bodø.

Overnattingsbedriftene i Nord-Norge hadde en økning i totaltrafikken på 10 prosent i juni 2024 sammenlignet med juni 2023.

Nordland og Troms hadde en økning i antall overnattinger på hhv. 17 prosent og 4 prosent, mens Finnmark hadde en nedgang på 1 prosent.  Svalbard hadde en økning i totaltrafikken på 8 prosent. 

Antall utenlandske overnattinger i Nord-Norge har økt med 11 prosent. Nordland har en økning på 25 prosent, mens Troms har en økning på 1 prosent og Finnmark har en nedgang på 11 prosent.

Norske overnattinger i Nord-Norge har økt med 9 prosent. Nordland og Finnmark har hatt en økning på 11 prosent, mens Troms har en økning på 6 prosent. På Svalbard har antall utenlandske overnattinger økt med 30 prosent, mens de norske overnattingene viser en nedgang på 26 prosent.

NHOs regiondirektør i Arktis, Sigrid Ina Simonsen, er godt fornøyd med at også juni ble en god måned for overnattingsbedriftene i nord. – Med stor trafikk langs vegene i juli og forhåpentligvis fortsatt god ferietrafikk utover august måned vil sommeren 2024 ende opp med overnattingsrekord. Det er gledelig å konstatere at så vel utenlandstrafikken som den norske trafikken viser en fin økning de fleste stedene i landsdelen.  NHO er opptatt av at veksten i reiselivet får positive effekter for lokalsamfunnene, så vel som for bedriftene. Det er derfor viktig at vi tar med veksten i tilreisende når vi planlegger kapasiteten på kollektivtilbudet, flyruter og fergesamband. Slik kan vi sikre gode tilbud, med høyere regularitet, også for lokalbefolkningen, sier Simonsen

 

Totaltrafikken

678 578 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i juni 2024, er en økning på 62 760 overnattinger fra juni 2023.  Dette innebærer en økning på 10 prosent, mens Norge totalt hadde en økning på 2 prosent.

Utenlandstrafikken til Nord-Norge har gått opp med 11 prosent i juni måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har hatt økning i utenlandstrafikken på 2 prosent.

Antall norske overnattinger på overnattingsbedriftene i Nord-Norge økt med 9 prosent i juni sammenlignet med juni 2023, mens Norge totalt hadde en økning i innenlandstrafikken på 2 prosent.

 

Hotell

Hotellene i Nord-Norge har hatt en økning i totaltrafikken på 12 prosent sammenlignet med juni 2023, mens Norge som helhet har en økning på 5 prosent.

Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge økt med 7 prosent i juni måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har en økning på 1 prosent.

Antall norske overnattinger på hotellene i Nord-Norge økt med 15 prosent sammenlignet med juni 2023, mens Norge totalt har en økning på 6 prosent.

Hotellene i Nord-Norge har en økning i losjiomsetningen på 22 prosent i juni, mens Norge som helhet har en økning på 6 prosent.

 

Campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en økning på 8 prosent sammenlignet med juni 2023, mens Norge som helhet har en nedgang på 2 prosent.

Utenlandstrafikken på campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge har økt med 14 prosent i juni måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har en økning på 3 prosent.

Den norske trafikken til campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge gått ned med 3 prosent fra 2023 til 2024, mens Norge som helhet har en nedgang på 6 prosent.

 

Oppsummering årets første 6 måneder

Det har i årets første 6 måneder vært 2 237 561 overnattinger i landsdelen, hvilket er 260 822 flere enn fjorårets antall. Dette er en økning på 13 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 3 prosent.

 

Svalbard

Overnattingsbedriftene på Svalbard har en økning på 8 prosent sammenlignet med juni 2023. Utenlandske gjestedøgn har økt med 30 prosent i juni måned sammenlignet med fjoråret, mens norske gjestedøgn er gått ned med 26 prosent.

 

Om statistikken

Juni-statistikken ble publisert fra SSB tidligere i dag og er bearbeidet av Nordnorsk Reiselivsstatistikk – et prosjekt i regi av NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge. Se for øvrig www.ssb.no/statbank/list/overnatting for mer informasjon om utviklingen av samlet overnatting for regioner, kommuner og kommunegrupperinger.

 

Hovedpunkter i månedsstatistikken

 

Nord-Norge har en økning i antall totale overnattinger på 10 prosent i juni 2024 vs juni 2023, derav:

Nordland + 17 prosent

Troms + 4 prosent

Finnmark - 1 prosent

 

Svalbard + 8 prosent

 

 

Nord-Norge har en økning i antall totale utenlandske overnattinger på 11 prosent i juni 2024 vs juni 2023, derav:

Nordland + 25 prosent

Troms  + 1 prosent

Finnmark - 11 prosent

 

Svalbard + 30 prosent

 

 

Nord-Norge har en økning i antall totale norske overnattinger på 9 prosent i juni 2024 vs juni 2023, derav:

Nordland + 11 prosent

Troms  + 6 prosent

Finnmark  + 11 prosent

 

Svalbard - 26 prosent

 

 

Nord-Norge har en økning i hotellenes losjiomsetning på 22 prosent i juni 2024 vs juni 2023

Derav:

Nordland + 36 prosent

Troms + 9 prosent

Finnmark + 7 prosent

 

Svalbard + 2 prosent

 

“Nord-Norge har en økning på 13 prosent på hotell, camping, hyttegrender og vandrerhjem per juni sammenlignet med fjoråret, mens Norge totalt har en økning på 3 prosent”.

 

Hoteller, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem per juni 2024

Hoteller per juni 2024

Regionstatistikk per juni 2024