Beste juli noensinne for overnattingsbedriftene i nord

Publisert

Quality Hotel Saga, Tromsø Foto: Magent Foto AS/Knut Neerland.

Overnattingsbedriftene i Nord-Norge hadde en økning i totaltrafikken på 10 prosent i juli 2024 sammenlignet med juli 2023. Nordland hadde en økning i antall overnattinger på 13 prosent, mens Troms og Finnmark begge hadde en økning på 7 prosent. Svalbard hadde en økning i totaltrafikken på 8 prosent.

Antall utenlandske overnattinger i Nord-Norge har økt med 8 prosent. Nordland har en økning på 13 prosent, mens Finnmark og Troms har en økning på hhv. 4 prosent og 2 prosent. Norske overnattinger i Nord-Norge har økt med 12 prosent. Troms hadde en økning på 13 prosent, mens Nordland og Finnmark har hatt en økning på hhv. 12 prosent og 11 prosent. På Svalbard har antall utenlandske overnattinger økt med 10 prosent, mens de norske overnattingene viser en økning på 3 prosent.

 

NHOs regiondirektør i Nordland, Hans Christian Kaurin Hansson, er svært godt nøyd med at juli ble en rekordmåned for overnattingsbedriftene i nord. - Ettersom også august ser ut til å ha vært en god måned vil sommeren 2024 ende opp med overnattingsrekord. Det er gledelig å konstatere at så vel utenlandstrafikken som den norske trafikken med få unntak viser en fin økning i alle reiselivsregionene i landsdelen, sier Hansson. NHO er opptatt av at veksten i reiselivet får positive effekter for lokalsamfunnene, så vel som for bedriftene. - Det er ingenting som tyder på at denne utviklingen vil stoppe. Mange reiselivsbedrifter rapporterer om gode bookingtall for både høsten og vinteren. Fremover er det viktig at vi tar med veksten i tilreisende når vi planlegger kapasiteten på kollektivtilbudet, flyruter og fergesamband. Slik kan vi sikre gode tilbud, med høyere regularitet og tilfredshet, også for lokalbefolkningen, sier Hansson.

 

Totaltrafikken

 

912 641 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i juli 2024, er en økning på 84 402 overnattinger fra juli 2023.  Dette innebærer en økning på 10 prosent, mens Norge totalt hadde en økning på 3 prosent.

Utenlandstrafikken til Nord-Norge har gått opp med 8 prosent i juli måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har hatt økning i utenlandstrafikken på 3 prosent.

Antall norske overnattinger på overnattingsbedriftene i Nord-Norge økt med 12 prosent i juli sammenlignet med juli 2023, mens Norge totalt hadde en økning i innenlandstrafikken på 3 prosent.

 

Hotell

Hotellene i Nord-Norge har hatt en økning i totaltrafikken på 13 prosent sammenlignet med juli 2023, mens Norge som helhet har en økning på 5 prosent.

Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge økt med 9 prosent i juli måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har en økning på 6 prosent.

Antall norske overnattinger på hotellene i Nord-Norge økt med 16 prosent sammenlignet med juli 2023, mens Norge totalt har en økning på 4 prosent.

Hotellene i Nord-Norge har en økning i losjiomsetningen på 25 prosent i juli, mens Norge som helhet har en økning på 14 prosent.

 

Campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en økning på 8 prosent sammenlignet med juli 2023, mens Norge som helhet har en økning på 1 prosent.

Utenlandstrafikken på campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge har økt med 7 prosent i juli måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet er på samme nivå som juli 2023.

Den norske trafikken til campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge økt med 8 prosent fra juli 2023 til juli 2024, mens Norge som helhet har en økning på 1 prosent.

 

 

Oppsummering årets første 7 måneder

Det har i årets første 7 måneder vært 3 150 202 overnattinger i landsdelen, hvilket er 345 224 flere enn fjorårets antall. Dette er en økning på 12 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 3 prosent.

 

Svalbard

Overnattingsbedriftene på Svalbard har en økning på 8 prosent sammenlignet med juli 2023. Utenlandske gjestedøgn har økt med 10 prosent i juli måned sammenlignet med fjoråret, mens norske gjestedøgn er økt med 3 prosent.

 

Om statistikken

Juli-statistikken ble publisert fra SSB tidligere i dag og er bearbeidet av Nordnorsk Reiselivsstatistikk – et prosjekt i regi av NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge. Se for øvrig www.ssb.no/statbank/list/overnatting for mer informasjon om utviklingen av samlet overnatting for regioner, kommuner og kommunegrupperinger.

 

Hovedpunkter i månedsstatistikken

Nord-Norge har en økning i antall totale overnattinger på 10 prosent i juli 2024 vs juli 2023, derav:

Nordland + 13 prosent

Troms + 7 prosent

Finnmark + 7 prosent

 

Svalbard + 8 prosent

 

 

Nord-Norge har en økning i antall totale utenlandske overnattinger på 8 prosent i juli 2024 vs juli 2023, derav:

Nordland + 13 prosent

Troms  + 2 prosent

Finnmark + 4 prosent

 

Svalbard + 10 prosent

 

 

Nord-Norge har en økning i antall totale norske overnattinger på 12 prosent i juli 2024 vs juli 2023, derav:

Nordland + 12 prosent

Troms  + 13 prosent

Finnmark  + 11 prosent

 

Svalbard + 3 prosent

 

 

Nord-Norge har en økning i hotellenes losjiomsetning på 25 prosent i juli 2024 vs juli 2023

Derav:

Nordland + 31 prosent

Troms + 20 prosent

Finnmark + 12 prosent

 

Svalbard + 5 prosent

 

“Nord-Norge har en økning på 12 prosent på hotell, camping, hyttegrender og vandrerhjem per juli sammenlignet med fjoråret, mens Norge totalt har en økning på 3 prosent”.

 

Hoteller, campingplasser, hyttegrender og vandrehjem per juli 2024

Hoteller per juli 2024

Regionstatistikk per juli 2024