Glad for Kløfta-avklaring

Publisert

- E45 Kløfta har i lengre tid vært blant våre høyest prioriterte samferdselsprosjekter i regionen, sier regiondirektør Sigrid Ina Simonsen i NHO Arktis.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård kunngjorde i Alta tirsdag at E45 Kløfta er inkludert i statsbudsjettforslaget for 2025 med 50 millioner kroner til oppstart i 2025 - med løfte om videre finansiering.

- Selv om vi tar et lite forbehold til budsjetter er endelig avklart, er det likevel veldig lovende at det kan gå mot en løsning for veistrekningen. Det er viktig for næringslivet, sikkerheten til folk, samfunnet sin beredskap og landet sin forsvarsevne, sier Simonsen.

Hun forteller at E45 Kløfta også var blant de prioriterte prosjektene i Samferdselsløftet - NHOs veikart for å forbedre infrastruktur og sikre effektiv transport. I Finnmark forøvrig gjelder det også RV 94 Hammerfest - Skaidi og E6 Sennalandet.

- Derfor er vi glad for at det er vilje til å sette av penger, slik at vi kan gå fra fagre ord til handling for E45 Kløfta. Dette har vært en sak vi har jobbet med både mot vår egen organisasjon og politisk. Vi er også takknemlig for alle andre som har jobbet for saken, det har vært lagt ned stor innsats fra mange. Dette er en etterlengtet nyhet for oss alle.

NHO Arktis dekker Troms, Finnmark og Svalbard med rundt 2.300 medlemsbedrifter og 24.000 årsverk.