NHO Brussel

Confederation of Norwegian Enterprise

Om NHO Brussel

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er i Brussel for å påvirke beslutninger som tas på EU-nivå. Vi arbeider for å ivareta våre medlemmers interesser i det viktigste internasjonale markedet for norsk næringsliv.

Relevant EU-regelverk

Sirkulærøkonomi

EU har fremmet en rekke forslag som skal sikre dette at materialer og produkter  brukes flere ganger i stedet for å kastes. I denne artikkelen presenterer vi hva de går ut på, og hvor i prosess de er. Det er ventet at store deler av planen vil være relevant for norske bedrifter.

EUs klima- og energisamarbeid

Norge har valgt å oppfylle klimamålene i Paris-avtalen i samarbeid med EU. NHO mener at energi- og klimautfordringene løses best gjennom samarbeid, og at dette samarbeidet skaper mange muligheter for norsk næringsliv. På denne siden kan du lese om regelverk som er særlig viktig for norsk næringsliv.

EUs digitale strategi

EUs strategi Det digitale tiåret 2030 beskriver en felleseuropeisk visjon for digital omstilling, herunder et sett målsettinger som skal nås innen 2030, knyttet til digital kunnskap, infrastruktur, digital omstilling av næringslivet og digitalisering i offentlig sektor.

Aktuelt

  1. Oppsummering av kommissærkandidatenes svar: Hva betyr det for næringslivet?

    I forkant av høringene som avholdes for kommissærkandidatene, har noen av parlamentets komiteer sendt skriftlige spørsmål til kandidatene. Vi har gjennomgått kommissærkandidatenes svar og valgt ut de mest relevante for norsk næringsliv. Svarene gir innsikt i hvilke prioriteringer den kommende Kommisjonen vil ha innen områder som energi, bærekraft, konkurranse og digitalisering. Les videre for å få en oversikt over de viktigste punktene.

  2. Europeiske arbeidsgivere oppfordrer Ursula von der Leyen til å prioritere ferdighetsutvikling og konkurranseevne i den nye kommisjonsperioden

    Sammen med våre søsterorganisasjoner i Sverige, Polen, Danmark, Tsjekkia, Finland, Estland, Tyskland og Latvia, har NHO skrevet et brev til Ursula von der Leyen der vi oppfordrer henne til å prioritere omstilling og omskolering for å møte arbeidsmarkedets fremtidige behov, og dermed styrke Europas konkurranseevne. Videre ber vi henne om å redusere byråkratiske hindringer og samtidig fremme sosiale fremskritt, med et spesielt fokus på et fleksibelt arbeidsmarked. Vi anbefaler en økt satsing på livslang læring, mobilitet og praksisplasser, og tiltak som gjør det lettere for selskaper å vokse og skape nye arbeidsplasser. En sterk europeisk økonomi kan bare sikres gjennom samarbeid mellom arbeidsgivere, arbeidstakere og politiske beslutningstakere.