Lansering rapport: "Klimaanalyse av norsk landtransport"

6. jun 2024kl. 09:00–09:45
Digitalt Gratis

Adm. direktør i NHO, Ole Erik Almlid, vil overrekke rapporten til Sigrun Aasland, statssekretær i Klima- og miljødepartementet. Deretter inviterer Grønt Landtransportprogram til gjennomgang av rapporten med kommentarer fra blant andre Statens Vegvesen, Miljødirektoratet og Enova.

Om rapporten

Næringstransporten står alene for ca. 10 prosent av Norges totale utslipp. 

I en tid hvor den grønne omstillingen lugger, har omstillingen i næringstransporten for alvor tatt av. Fylle- og ladeinfrastruktur for fossilfrie tunge kjøretøy er under bygging rundt og mellom de store byene sør for Trondheim og det bestilles rekordmange fossilfrie nyttekjøretøy.

Samtidig er det en lang vei å gå dersom vi skal halvere utslippene i 2030. GLP har estimert to scenarioer i rapporten, et høyscenario og et lavscenario. Vi viser at i vårt høyscenario med forsterkede tiltak, kan vi halvere klimagassutslippene fra næringstransporten i 2030 uten at næringen må lide store tap. 

Rapporten gir også en status for elektrifisering, biogass, hydrogen og biodrivstoff i Norge.  

Om Grønt Landtransportprogram 

Grønt Landtransportprogram er et offentlig-privat samarbeid som jobber med å kutte utslippene for tunge kjøretøy med 55 prosent innen 2030. Det gjør vi ved å samle bransjen og sette i gang pilotprosjekter for elektrisitet, biogass eller hydrogen. GLP har over 70 partnerbedrifter og 24 medlemsorganisasjoner som representerer de viktigste aktørene i transport- og energisektoren.

Livestream